Tatil Gezi Gökçeada, Çanakkale

Çanakkale Gökçeada

Gökçeada, eski adıyla Çınarlı ve tarihsel olarak Panagia, Çanakkale ilinin Gökçeada İlçesi’ne bağlı bir kasabadır. Kasaba, İmroz adasının kuzeydoğu tarafında yer almaktadır. Gökçeada, ya da 1970 yılına kadar İmroz ismiyle bilinen, Çanakkale’nin bir ilçesi olup Türkiye’nin en büyük adasıdır. Ege Denizi’nin kuzeyinde, Saros Körfezi’nin açılışında bulunmaktadır.

91 km uzunluğunda bir kıyı şeridi bulunmaktadır. Adanın batısında bulunan İncirburnu, Türkiye’nin en batı noktasını teşkil etmektedir. Gökçeada’da dalış, sörf, adanın güney kıyılarında ise Denize girilebilecek daha sakin plajlar ve koylar bulunuyor. Gökçeada, yazları sıcak ve kurak, kışları serin ve yağışlı olan sıcak bir yaz Akdeniz iklimine sahiptir. Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada

Ada’ya DENİZ YOLU ile ulaşım, GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. tarafından işletilen feribotlar ve arabalı vapurlar ile gerçekleştirilmektedir. Çanakkale Limanı’ndan bir deniz otobüsü, Eceabat-Kabatepe Limanı’ndan ise feribotlar ve arabalı vapurlar hareket etmektedir. İstanbul’dan Gökçeada’ya gelenler için Kabatepe Limanı, Anadolu’dan gelenler için ise Çanakkale Limanı ve Eceabat-Kabatepe Limanı rotası tercih edilmektedir. İstanbul ile Kabatepe arasındaki mesafe yaklaşık 350 km’dir.

TEM Otoyolu’nun Kınalı çıkışından Tekirdağ, Keşan, Gelibolu ve Eceabat yoluyla Kabatepe’ye gidilir. Çanakkale ile Ankara arası 650 km, Çanakkale ile İzmir arası 330 km ve Çanakkale ile Bursa arası 280 km’dir. Gemi yolculuklarında, yaz ve kış mevsimlerinde farklı sefer planları bulunmaktadır. Kışın az olan sefer sayısı yaz aylarında artar. Gemi hareket saatleri, yolcu ve araç kalabalığı ya da kötü hava şartları sebebiyle değişiklik gösterebilmektedir. Gökçeada’ya ulaşmadan önce feribot saatlerini öğrenmeyi ihmal etmeyin.

Gökçeada’nın Tarihi ve Kültürel Değerler
Kokina Mevkii
Tuz Gölü
Kömür Burnu
Kuzulimanı
Mavikoy/Lacivertkoy
Aydıncık/Kefaloz Mevkii ve Plajı
Kefaloz Burnu
Osmanlı Dönemi Mimari Eserleri
Kapıkaya Mevkii
Kaşkaval Burnu/Peynir Kayalıkları
Kaynarburun
Lazkoyu
Marmaros Mevkii
Cugura Mevkii
Gizli Liman
İnceburun/İncir burnu
Pınarbaşı Mevkii
Yelkenkaya Mevkii