Çorum, İç Anadolu Platosu’nun kuzey kenarındadır. Kent, etrafı dağlarla çevrili bir ova üzerindedir. Kuzey Anadolu Fayı’nın Merzifon kolu, ana fay hattının yaklaşık 25 km kuzeyinden geçmesi ile birlikte 60 km kadar kuzeyinden geçer. çorum, Türkiye’nin orta Karadeniz Bölgesi’nde iç kesimlerde yer almakta olup Ankara’ya yaklaşık olarak 244 km, İstanbul’a 608 km, Amasya’ya 92 km, Sinop’a 294 km, Samsun’a 167, Tokat’a ise 188 km uzaklıktadır.
Çorum İli deniz seviyesinden 801 m yüksekliğe sahiptir. Çorum, öncelikle Frig ve Hitit arkeolojik alanları, kaplıcaları ve ulusal olarak leblebi olarak bilinen yerli kavrulmuş nohut atıştırmalıkları ile tanınır. Bugün kasaba, yerel olarak popüler bir kırsal alana sahip, genellikle düzenli ve hoştur. Orta Anadolu ve iç Karadeniz kasabalarının çoğunda olduğu gibi, nüfus büyük ölçüde muhafazakardır ve bazı barlar, barlar, barlar olmasına rağmen kuru işletmeleri tercih eden genel olarak daha kısıtlı bir gece hayatına yol açar, ve çağdaş ve geleneksel Türk halk müziğinin bir karışımını sunan kafeler.
Şehir içinde, çok çeşitli dükkanlar, kafeler ve restoranlar vardır, ulusal olarak bilinen Čorum Mantárns’ın da dahil olduğu çeşitli hamur işlerini içeren bir mutfakla – yavaşça bir tuğla fırında pişirilen veya bir sığır etinde buğulanan ravioli’ye benzer popüler bir yemek et suyu. Arkeolojik ve diğer tarihi alanların yanı sıra, Çorum’u çevreleyen kırsal alanlar, özellikle Çomar rezervuarının yakınında veya il çevresindeki dağlarda piknik yapmak için birçok yer sunmaktadır.
Eski Osmanlı evleri, 19. yüzyıldan kalma saat kulesi ve bölgedeki kazılardan bir dizi eser sergileyen Çorum Müzesi popüler turistik mekanlardır. Çermük’te her üç yılda bir Uluslararası Hitit arkeologlar Kongresi düzenlenmektedir. çorum, kurak yazlar ve soğuk, karlı kışlar ile ılık bir yaz karasal iklime sahiptir. Ayrıca hafif yağmurlu ılıman ila serin ıslak yaylara ve sonbaharlara sahiptir.